2017-01-27 14:00:09• hírek • Szatmár.ro

A tanácsosi tisztség is mélyvíz volt, de megtanultunk benne úszni

"Kicsit megindító most visszagondolni az elmúlt évekre, amelyeket városi tanácsosként és párat belőle frakcióvezetőként töltöttem Szatmárnémeti Városi Tanácsának RMDSZ frakciójában. Többen meglepődtek, amikor nem is olyan rég többször is kifejtettem, hogy az ifjúsági munkát én nem azzal a konkrét céllal kezdtem, hogy tanácsos akarok lenni. Ez valahogy közben alakult. De mindig izgalmas feladatnak tekintettem, amelybe - tapasztalat hiányában - bizony bele kellett tanulni" - mesélte Magyar Lóránd, parlamenti képviselő a csütörtöki tanácsülés után, amelyen már csak mint megfigyelő vett részt, s amelyen elbúcsúzott volt kollégáitól és sok sikert kívánt a helyére lépő Bertici Istvánnak.

"Sokan azt hiszik, hogy tudatosan készültem a lépésre, hogy tanácsosból parlamenti képviselő legyek, hiszen van egy hierarchiája a politikának és ezzel együtt a közigazgatási szinteknek is, de az én esetemben ez nem volt igazn tudatos. Szerettem városi tanásos lenni, mert amikor belecseppentem, akkor igyekeztem bele is tanulni, ha voltak pillanatok, amikor azt is hittem, hogy a közigazgatási útvesztőben csak elveszni lehet. Én akkor többé-kevésbé sikeresen, de megálltam a helyem" - fogalmazott Magyar Lóránd, RMDSZ-es parlamenti képviselő, majd hozzátette, hogy ugyanezt tervezi magasabb szinten is, s ott is azzal fog foglalkozni, amihez ért, a vidékfejlesztéssel.

"Még mindig azt gondolom, hogy csak akkor lehetünk hitelesek, mint politikusok, ha tájékozottak vagyunk, ha van egy szakterület, vagy legfeljebb kettő, amelyben otthonosan mozgunk, mert ezt érezni lehet. Tévedés azt hinni, hogy ne hallatszana ki az, ha valaki nem annyira tájékozott arról a témakörről, amelyről éppen beszél" - mutatott rá egy lényeges pontra a képviselőjelölt. Szerinte ugyanez a feladatuk azoknak, akik most, frissen kerülnek be a városi tanácsba: találniuk kell egy területet, amelyben elmerülhetnek, s azután vállalják a felelősséget azért, amit tesznek.

"Nits János kollégám fogalmazta ezt meg jól: néha olyan nagy a felelősség, hogy álmatlan éjszakáink lesznek miatta, de ezeket senki sem látja, csak a családunk érzi, hogy valami nincsen rendben, de mi ezt vállaltuk. Nem panaszkodásként fogalmazzuk ezt meg, de tudnia kell mindenkinek, hogy egyetlen feladatkör sem annyira egyszerű, mint amennyire ez kívülről látszik" - mesélt Magyar Lóránd, aki ezt követően azt is kifejtette, hogy a fiatalokból, akikkel kapcsolatba került az elmúlt évek során, éppen azt a fajta merészséget és nagyravágyást hiányolta, amely az ő generációjának tagjaiból megyei tanácselnököt, polgármestert, intézményvezetőt és parlamenti képviselőket és szenátorokat adott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: